Belépés
Miért együnk sajtot és egyáltalán milyet együnk?
A világon nagyon sokféle sajt létezik, és szinte minden országnak megvan az úgynevezett kedvenc sajtja, amelyet az emberek gyakran vásárolnak és fogyasztanak. Sokan nem mernek sajtot enni, mert úgy gondolják, hogy a magas zsírtartalma miatt csakis árthat az egészségnek. Ha egyszerre nem fogyasztunk a sajtból sokat, nyugodtan kerüljön néha az asztalra, merthogy rendkívül egészséges,...
2023-11-15 22:18:57
Miért együnk sajtot és egyáltalán milyet együnk?
A világon nagyon sokféle sajt létezik, és szinte minden országnak megvan az úgynevezett kedvenc sajtja, amelyet az emberek gyakran vásárolnak és fogyasztanak. Sokan nem mernek sajtot enni, mert úgy gondolják, hogy a magas zsírtartalma miatt csakis árthat az egészségnek. Ha egyszerre nem fogyasztunk a sajtból sokat, nyugodtan kerüljön néha az asztalra, merthogy rendkívül egészséges,...
2022-10-09 18:24:10
Jean de La Fontaine : A holló meg a róka

Jean de La Fontaine : A holló meg a róka

Holló úr ült a fatetőn
Csőrébe sajt volt, jókora,
S kit a jóillat csalt oda,
A róka szólt hízelkedőn:
"Á, jónapot, te drága holló!
Mi szép vagy! nincsen is hozzád hasonló!
Nem tódítok, de hog...
2020-10-12 18:26:24
Aranyosi Ervin verse: Olló és Móka
... Aranyosi Ervin: Az Olló és a Móka

Egyszer volt, hol nem volt, - úgy mint a mesében,

az Olló egy sajtot kiollózott szépen.
Egy reklámújságból egy sajtot kivágott,
majd egy faágra ült, és sajt-lyukat gyártott.
Arra járt a Móka, vigyorral az arcán,
előre nevetett az Olló kudarcán,
mert jól kitervelte, - nem sokáig tartott...
2019-08-14 10:19:22
Romhányi József verseiből 3. rész
...- Körkérdés a kutyához
Magyar kuvasz:
- Úgy tudja, ezt nálunk meg sem engedik?
Csaholhatok reggelig!
Magát rosszul informálták, azt hiszem, mert ugatni szabad nálunk, csak harapni nem.
Orosz lajka:
- Hogy ne nőjön! Nincs rá keret.
Vakkantgatom csak a felet, mert látom, már mértéktartó.
Nem nyikkanok, ha már sarló, s ha még a kalap...
2019-02-22 18:02:22
Sajtmustrát tartanak a hétvégén az etyeki Gasztrosétányon
...
Ez a hatodik Sajtmustra, de első alkalommal rendezik meg Etyeken az eseményt. Rókusfalvy Pál főszervező arról beszélt, hogy évek óta tervezték, hogy a sajtkészítőkkel még szorosabbra fűzik a kapcsolatot, és nagy öröm számukra, hogy a szakma krémjét képviselő sajtmustra az idén Etyeken valósul meg.
Hegedűs Imre sajtmester, a Magyar Sajtkészítők Egyesületének képviselője e...
2018-09-28 14:42:41
A tökéletes sajtos tészta
Hozzávalók:
40 dkg száraztészta (én BIO fussilit használtam hozzá)
20-25 dkg sajt (igen-igen, csupán ennyi kell hozzá, ellenben SAJTOT használtam a recepthez és nem gumit....) St. Paulin, Gorgonzola, osztrák -pasztörizálatlan tejből készült- kézműves sajt és valódi parmezán keveréke...
5 dl tej (én BIO tejet használtam hozzá)
1 pohár tejföl (vagy házi legyen vag...
2018-04-26 10:39:37
Érdekesség


érdekességek, amikre egy magyar turista felhúzhatja a szemöldökét, akár először -akár sokadszorra jár Párizsban... vagy az is lehet, hogy éppen örömmel tölti el.

Sör. Férfiaknak a legsokkolóbb tényállás: egy korsó sör 8-10 euró között mozog. Az majd 3000 forint. Igen: egy...
2017-11-14 20:35:31
Egész éves eseménysorozat a belga sörkultúra népszerűsítésére
...
A Belga Sörmester küldetésének tekinti az osztrák-német alapokon nyugvó magyarországi sörfogyasztási szokások megváltoztatását, de a minőségi borfogyasztók figyelmét is szeretné felhívni a hasonlóan magas minőségű és akár közel azonos alkoholtartalmú belga sörökre - közölték az MTI-vel az eseménysorozat szervezői.
Mint hangsúlyozták, ennek a törekvésnek egyik eszköze a b...
2017-02-04 13:22:00
Aranyosi Ervin: Az Olló és a Móka
Egyszer volt, hol nem volt, - úgy mint a mesében,
az Olló egy sajtot kiollózott szépen.
Egy reklámújságból egy sajtot kivágott,
majd egy faágra ült, és sajt-lyukat gyártott.
Arra járt a Móka, vigyorral az arcán,
előre nevetett az Olló kudarcán,
mert jól kitervelte, - nem sokáig tartott -
Ollótól megszerzi a soklyukú sajtot.
...
2016-12-28 19:01:01
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Aranyosi Ervin, Romhányi József, Rókusfalvy Pál, Hegedűs Imre, Magyar Sajtkészítők Egyesületének, Belga Sörmester, etyeki Gasztrosétányon, tökéletes sajtos, belga sörkultúra, világon nagyon, úgynevezett kedvenc, emberek gyakran, magas zsírtartalma, sajtból sokat, jóillat csalt, róka szólt, sajtot kiollózott, sajtot kivágott, hatodik Sajtmustra, szakma krémjét, idén Etyeken, magyar turista, legsokkolóbb tényállás, majd 3000, osztrák-német alapokon, minőségi borfogyasztók, hasonlóan magas, eseménysorozat szervezői, törekvésnek egyik, soklyukú sajtot, népszerűsítésére, megváltoztatását, pasztörizálatlan, alkoholtartalmú, sajtkészítőkkel, gasztrosétányon, eseménysorozat, reklámújságból, sörfogyasztási, egyesületének, hellomagyarok, borfogyasztók, hangsúlyozták, magyarországi, legsokkolóbb, fogyasztanak, zsírtartalma, száraztészta, vakkantgatom, küldetésének, érdekességek, sajtkészítők, szemöldökét, felhúzhatja, szorosabbra, úgynevezett, sajtmustrát, kapcsolatot, informálták, egészségnek, törekvésnek, fogyasztunk,
© 2013 TVN.HU Kft.